Budowa Limito rozpoczęta
fot. nadesłane/ Budowa Limito
Ruszyły pierwsze prace dotyczące budowy Zakładu Przetwórstwa Ryb. Przedsiębiorstwo powstać ma przy ul. Droga Kurpiowska do końca 2011 roku.
REKLAMA
Warszawska firma, będąca głównym wykonawcą inwestycji, wyznaczyła obszar, w którym mieścić ma się zaplecze wraz z ogrodzeniem. W końcowym efekcie powstanie hala produkcyjna z zapleczem magazynowym, technicznym oraz socjalno – biurowym.
Powstanie również infrastruktura techniczna z podziemnym zbiornikiem wody pożarowej i podczyszczalnia ścieków.
W budynku firmy Limito odbywać będą się procesy związane z przetwórstwem ryb, takie jak wędzenie, pakowanie oraz mrożenie produktów.
W planach Zakładu Przetwórstwa Ryb istnieje przetwarzanie blisko 1000 t łososia wędzonego, sygnowanego nazwą firmy oraz 4000 t łososia norweskiego przeznaczonego dla prywatnych marek.
W I etapie zatrudniona zostanie wykwalifikowana kadra, która zajmować będzie się sprawami organizacyjnymi produkcji i kontrolą jakości, jak również pracownicy produkcyjni. Łącznie pracę uzyska 250 – 300 osób.
Ewel
Powstanie również infrastruktura techniczna z podziemnym zbiornikiem wody pożarowej i podczyszczalnia ścieków.
W budynku firmy Limito odbywać będą się procesy związane z przetwórstwem ryb, takie jak wędzenie, pakowanie oraz mrożenie produktów.
W planach Zakładu Przetwórstwa Ryb istnieje przetwarzanie blisko 1000 t łososia wędzonego, sygnowanego nazwą firmy oraz 4000 t łososia norweskiego przeznaczonego dla prywatnych marek.
W I etapie zatrudniona zostanie wykwalifikowana kadra, która zajmować będzie się sprawami organizacyjnymi produkcji i kontrolą jakości, jak również pracownicy produkcyjni. Łącznie pracę uzyska 250 – 300 osób.
Ewel
PRZECZYTAJ JESZCZE