Happysad w Grudziądzu

kupbilecik24.pl / w Grudziądzu
Zapraszamy 6 marca 2020 roku do Klub Akcent, Grudziądz, Wybickiego 38.
REKLAMA
data: 2020-03-06 19:30
miejsce: Klub Akcent, Grudziądz, Wybickiego 38
bilety: KUP BILET
 

Równo trzy miesiące po premierze swojej ósmej płyty zespół Happysad wyrusza w trasę promocyjną. Następcę ozłoconego już "Ciała Obcego", krążek "Rekordowo Letnie Lato", wydała 29 listopada 2019 firma Mystic, a promują go single: "Cały", "Jak dawniej" oraz "Słoneczniki i konopie", do których zespól przygotował trzy teledyski.

"- Cieszymy się, że chyba po raz pierwszy w naszej historii, od wydania płyty do rozpoczęcia trasy promującej minie trochę czasu. Odbiorcy będą mieli okazję poznać bardzo dokładnie materiał, trochę z nim pożyć. Wierzymy, że na koncerty przyjdą zaangażowani emocjonalnie. My natomiast będziemy mieli chwilę na przygotowanie się do odgrywania tych utworów na żywo. Wbrew pozorom to dość wymagający materiał" - mówi Łukasz Cegliński, gitarzysta zespołu.

Portal interia.pl w recenzji płyty napisał:
"To naprawdę świetne, melodyjne, ale jednocześnie uciekające w nieoczywiste strony kompozycje" dodając także:
"Ewolucja Happysadu jest jedną z najbardziej fascynujących i satysfakcjonujących w historii polskiego rocka".

Na program każdego występu złożą się piosenki z "Rekordowo Letniego Lata" i najbardziej znane utwory zespołu.

Biografia

Happysad powstał w 2001 roku w Skarżysku-Kamiennej. Od lat jest jednym z najpopularniejszych polskich zespołów, wyprzedających bilety na swoje koncerty. Zespół ma na koncie ponad 1200 koncertów w całym kraju, 5 platynowych i 3 złote płyty oraz rekordy frekwencji w kilkunastu popularnych klubach w Polsce. W lipcu 2004 r. ukazał się debiutancki album zespołu "Wszystko jedno", a rok później "Podróże i pod prąd". 1 września 2007 podczas III edycji organizowanego przez Happysad festiwalu SKARfest miała miejsce premiera trzeciego krążka zespołu - "Nieprzygoda". Premiera tej płyty znalazła się na pierwszym miejscu OLIS - listy najlepiej sprzedających się płyt w Polsce. Dziś "Wszystko jedno" i "Nieprzygoda" są platynowymi płytami. Koncertowe wydawnictwo DVD happysad "Na żywo w STUDIO" zyskało status złotej płyty już w dniu premiery, 24 listopada 2008, a w maju 2009 r. DVD uzyskało status platynowej płyty. W październiku 2011 ukazało się jubileuszowe wydawnictwo "Zadyszka", podsumowujące dziesięć lat działalności zespołu, składające się z dwóch płyt. Na pierwszym krążku 13 zaprzyjaźnionych zespołów gra utwory Happysad, a drugi to DVD z koncertem zespołu z Jarocina z udziałem urodzinowych gości. Kolejne premierowe płyty zespołu debiutowały na szczycie OLISu i szybko pokrywały się złotem, a wydana w 2009 r. płyta "Mów mi dobrze" oraz pochodząca z 2012 r. "Ciepło/zimno" zyskały status platynowej płyty. W 2013 roku ukazało się kolejne wydawnictwo DVD i 2CD dokumentujące występ zespołu na Przystanku Woodstock w 2012 i - jako zdobywca Złotego Bączka - w 2013 roku. W 2014 roku nagrał album "Jakby nie było jutra", który w październiku 2014 r. zadebiutował na 1 miejscu OLIS, spotkał się z bardzo dobrymi recenzjami i w ciągu miesiąca zyskał status złotej płyty. Kolejna płyta zespołu "Ciało obce" pochodzi z lutego 2017 r, a albumowi towarzyszy 11 wideoklipów zrobionych przez ekipę SKY Piastowskie, które w ciągu roku od premiery zgromadziły ponad 10 milionów wyświetleń, a album ma status złotej płyty.

Ósma płyta Happysad nosi tytuł "Rekordowo Letnie Lato", miała premierę 29 listopada 2019 r, a przy jej powstaniu zespół współpracował z pięcioma producentami (Leszek Kamiński, Jacek Miłaszewski, Paweł Cieślak, Marcin Bors, Bogdan Kondracki).

Skład zespołu:

Kuba Kawalec - wokal, gitara
Łukasz Cegliński - Pan Latawiec - gitara, wokal
Artur Telka - bas
Jarek Dubiński - Dubin - perkusja
Maciej Ramisz - instrumenty klawiszowe, gitara, wokal
Michał Bąk - saksofon, instrumenty klawiszowe, wokal

Dyskografia:
"Wszystko jedno" - 2004 r. (SP Records)(platyna)
"Podróże z i pod prąd" - 2005 r. (SP Records)(złoto)
"Nostress/Łydka" - 2006 r. - singiel (SP Records)
"Nieprzygoda" - 2007 r. (SP Records)(platyna)
"Na żywo w Studio" - 2008 r. - 2DVD (Mystic Production)(platyna)
"Na żywo w Studio" - 2009 r. - 2CD (Mystic Production)
"Mów mi dobrze" - 2009 r. (Mystic Production)(platyna)
"Zadyszka" - 2011 r. - CD/DVD (Mystic Production)
"Ciepło/Zimno" - 2012 r. (Mystic Production)(platyna)
"Przystanek Woodstock 2013" - 2013 r. 2CD/DVD(Złoty Melon)
"Jakby nie było jutra" - 2014 r. (Mystic Production)(złoto)
"Ciało obce" - 2017 r. (Mystic Production)(złoto)
"Rekordowo Letnie Lato" - 2019 r. (Mystic Production)

Bilety do nabycia na: KupBilecik.pl
 
HAPPYSAD
artyści:
Jakub "Quka" Kawalec, Daniel Pomorski, Paweł Półtorak, Artur "Artour" Telka, Maciek "Ponton" Sosnowski, Łukasz "Pan Latawiec" Cegliński, Piotr "Szosiu" Szostak, Jarosław "Dubin" Dubiński
Polski zespół rockowy. W twórczości grupy można dostrzec bardzo wyraźne inspiracje Pidżamą Porno, wczesnymi dokonaniami Myslovitz oraz grupy Akurat. Muzycy mają w swoim dorobku trzy płyty studyjne oraz koncertowe wydawnictwo CD i DVD. Obecny skład tworzą - Jakub "Quka" Kawalec - śpiew, gitara, teksty; Łukasz "Pan Latawiec" Cegliński - gitara, śpiew; Artur "Artour" Telka - gitara basowa; Jarosław "Dubin" Dubiński - perkusja oraz Daniel Pomorski - trąbka. Formacja została założona w 2001 roku w Skarżysku-Kamiennej. Muzycy, którzy stanowią obecnie trzon grupy grają ze sobą od 1995 roku. Początkowo pod nazwą HCKF, następnie Happy Sad Generation, a nazwa happysad (członkowie grupy nalegają, by była ona pisana mała literą) ukształtował się dopiero w 2002 roku gdy nagrane zostało ich pierwsze demo. Bilety do nabycia na: KupBilecik.pl
PRZECZYTAJ JESZCZE
REKLAMA

Kalendarz Wydarzeń / Koncertów / Imprez w Grudziądzu

kiedy
2020-02-27 16:00
miejsce
Centrum Kultury Teatr, Grudziądz,...
wstęp biletowany
kiedy
2020-02-27 18:30
miejsce
Centrum Kultury Teatr, Grudziądz,...
wstęp biletowany
kiedy
2020-02-29 19:00
miejsce
Centrum Kultury Teatr, Grudziądz,...
wstęp biletowany
kiedy
2020-03-01 16:00
miejsce
Mniszek Arena-KS Stal, Grudziądz,...
wstęp biletowany